Are you currently completing the last phase of your studies? In that case an internship at Power-Packer could be the perfect start of a successful career. Each year 10-15 interns gain work experience in our company or finalize their studies through a graduation assignment. The internships we offer are at our office in Oldenzaal, but often have an international character because of our customers and relationship with our US based mother company.

We have internship positions available particularly for university and HBO students majoring in Engineering, Business Administration, Marketing and IT.

Below our current openings are shown. 

Stageopdracht: Verbetering van het overdrukventiel van het hydraulische 3FS systeem

Opdracht: Verbetering van het overdrukventiel van het hydraulische 3FS systeem
Start: Februari 2019
Opleiding: HBO – Technische opleiding

Beschrijving van de organisatie

Power-Packer is een marktleider in “Motion Control” en is gevestigd in Frankrijk, Turkije, India, China, Brazilië, Mexico, de Verenigde Staten en in Nederland met het hoofdkantoor in Oldenzaal. Wereldwijd heeft Power-Packer meer dan 1.000 werknemers. Power-Packer levert producten in diverse sectoren, namelijk in de: Automotive-, Vrachtwagen-, Medische- en Off-Highway sectoren. Power-Packer is gespecialiseerd in maatoplossingen voor mobiele toepassingen, zoals de productie en de ontwikkeling van (elektrisch-) hydraulische aandrijfsystemen voor cabrioletdaken en kantelsystemen van vrachtwagen cabines.

De opdracht wordt uitgevoerd op de technische afdeling in de automotive sector. De hydraulische systemen zijn ontwikkeld voor de verschillende toepassingen binnen de automotive-omgeving, in het bijzonder cabrioletdaken. De taken en activiteiten van deze afdeling zijn producten voor de automotive sector te ontwikkelen.

In de afgelopen jaren is een nieuwe hydraulische pomp-unit (zogenaamde 3FS) ontwikkeld om te voldoen aan de toenemende vraag op de markt in termen van inbouwruimte, geluid en de kosten. De opdracht is dan ook in een specifieke functie om de 3FS te verbeteren.

Beschrijving van de opdracht


De opdracht bestaat uit een evaluatie en verbetering van het huidige ontwerpen van het veiligheidsventiel in genoemde hydraulische pomp-unit (3FS). Dit ventiel zorgt voor het beperken van de krachten in het systeem wanneer een beweging van de cilinder wordt geblokkeerd of aan het einde van zijn slag komt tijdens het bewegen van het cabrioletdak op de auto. Het huidige ontwerp heeft een aantal imperfecties en nadelen die moeten worden geëvalueerd en herontwerpen. Er zijn een aantal aspecten waar op gefocust wordt:

 • Montage zonder schroefdraad
 • Lagere kosten ontwerp
 • Aanpassing druk instelling optimalisatie
 • Geen verandering in de prestaties van de functionaliteit
 • Geschikt voor de het huidige design van 3FS

De opdracht bevat theorie, ontwerpen en praktische activiteiten.

Aanpak en werkwijze


Power-Packer heeft een algemene werkmethode voor de Engineering-Automotive afdeling volgens het APQP-proces. De werkwijze beschrijft het proces vanaf het begin tot aan het einde van het project, dus tot aan de levering bij de klant. De stappen die voor dit eerst vooronderzoek gedaan zullen worden zijn als volgt:

 • Stap 1 Onderzoek
  Allereerst is het noodzakelijk om te weten welke mogelijkheden er zijn om het probleem op te lossen. Dit kan gebeuren door een literatuuronderzoek te doen en te kijken naar de oplossingen die al door Power-Packer of derden op de markt bedacht zijn.
 • Stap 2 Beoordeling specificaties
  Om een ontwerp te maken dat voldoet aan de eisen van de klant, is het noodzakelijk om in te schatten wat de specificaties van het product zijn.
 • Stap 3 Conceptontwerp in SolidWorks
  Na het onderzoek en het opstellen van de specificaties, zal een ontwerp worden gemaakt in SolidWorks.
 • Stap 4 FMEA analyse
  Door het analyseren van de standaardinstellingen in het systeem kunnen de risico’s geminimaliseerd worden.
 • Stap 5 Analyse en simulatie
  Door het analyseren van de olieflow en de krachten in het systeem kan worden bewezen dat het systeem kan werken.
 • Stap 6 Ontwerp evaluatie
  Verzamelen geleerde lessen van andere ingenieurs en disciplines.
 • Stap 7 Definitief ontwerp
  Wanneer de berekeningen en de analyse gedaan zijn kan het definitieve ontwerp gemaakt worden.
 • Stap 8 2D tekeningen
  Een 2D-tekening dient gemaakt te worden om de onderdelen die benodigd zijn te kunnen bestellen.
 • Stap 9 Bouwen prototype
  Een prototype dient gemaakt te worden om het ontwerp te kunnen testen. Eventuele specifieke testapparatuur zal ook mee-ontwikkeld en gebouwd moeten worden.
 • Stap 10 Testen van het prototype
  Door het prototype te testen kan aangetoond worden dat het nieuwe design werkt.
 • Stap 11 Schrijven van een testrapport
  De testen moeten herhaald kunnen worden. Door het schrijven van een testrapport wordt dit mogelijk gemaakt.

Projectteam

Roelof Eding is lead engineer en de toezichthouder van de organisatie in deze opdracht. Hij zal de totale begeleiding doen tijdens het uitvoeren van de opdracht. Elian Baan is project engineer en zal een deel van de praktische begeleiding doen tijdens de ontwikkelingsactiviteiten. Gerald Franke is engineering manager van de automotive-afdeling bij Power-Packer en is verantwoordelijk voor de toewijzing van de vereiste resources en budgetten. 


Ben je geïnteresseerd geraakt in deze uitdagende mogelijkheid om een opdracht uit te voeren in een internationale omgeving? Stuur dan je CV en je motivatie naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. t.a.v. Gerald Franke.

Choose your country

Power-packer africa south-america north-america europe north-asia south-asia australia

Power Packer Europa BV - P.O. Box 327 - 7570 AH Oldenzaal - The Netherlands - Tel: +31 541 584 500 - Fax: +31 541 51 00 44